Huomenna se siis alkaa, tämän painonpudotus. Aamulla kävin vaa'assa ja lukema oli mahtavat 98 kg! Ensi kesään mennessä olisi siis tarkoitus painaa 63 kg. Se olisi suunnilleen ihannepainoni ja jotain sellaista painoin silloin nuorempana, ennen lasten syntymiä.

Aikaahan tässä on miltei vuosi. Tarkoitus olisikin, että paino putoaisi melko hitaasti. Tai no, suunnilleen 1 kg viikossa olisi hyvä. Kokemusta on siitä, että rajut dieetit epäonnistuvat aina.

Joten: huomisesta lähtien alan totutella ruokavalioon, joka koostuu leivästä, muroista, jogurtista, salaateista, puuroista, keitoista, vihanneksista, marjoista ja hedelmistä. Pahimmat repsahduksen aiheuttajat eli erilaiset pastat ja rasvaisen juuston jätän aluksi pois kokonaan. Itsehillintää kun ei vielä juurikaan ole, ja spagettia ja lasganea voisin mättää mahaani monta lautasellista.

Tässä projektissa vaaditaan todella paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Luonteeni on sellainen, että tuloksia pitäisi syntyä heti tässä nyt. Mutta vuosia kertyneet ihrathan eivät tuosta vaan häviä. Joten ennen kaikkea tämä on luonteen kasvatusta! Täytyy sisäistää se, että nopeasti saatavan nautinnon sijaan on keskitettyvä kauempana odottavaan  palkintoon: kevyempään minään.

Painon kehitystä ajattelin kirjata tänne blogiin aina näin sunnuntaisin. Ja pitäähän ne strategiset mitatkin joskus ottaa ja kirjata ylös. Nyt on mittanauha kateissa, joten palaan tuohon myöhemmin.

Tänne kirjoittelen sunnuntaiden lisäksi aina kun siltä tuntuu. Jos siellä jossain on kohtalotovereita, joilla on samanlainen urakka edessä ja vakaa pyrkimys selviytyä siitä, voitte kirjoitella sähköpostia [email protected]

Nyt täytyy vaan purra hammasta ja kerätä päättäväisyyttä!